Ми втратили пильність,  перестали чергувати у сквері і цим скористалися. За цю осінь було зрізано приблизно 20 дерев. Тут нижчи уривки зі статті про цю всю ситуацію, які мені сподобалися, бо гарно відображають цю ситуацію

“Кульмінуючим моментом у протистоянні була емоційна фраза Себастьяна Дмитруха, одного з отців, який відстоював зведення пам’ятника: «Діти, ви тут нічого не зробите, бо то великі гроші». З цього моменту інші фрази про святе і вічне для багатьох втратили сенс.
Активісти ініціативи Врятуй Сквер Святого Юра​ не йшли на конфронтацію і намагалися використовувати інструменти діалогу, натомість зустрілися зі зверхньою й агресивною риторикою священнослужителів.
як Андрій Садовий боїться піти всупереч церкві, так і ліберали бояться піти поперек Садового, адже будь-який із конкурентів чинного голови, перемігши на виборах, знищив би паростки лібералізму у міському житті.
УГКЦ переступає межу, на якій до цього часу балансувала
Українська греко-католицька церква стане більш сучасною лише тоді, коли таким стане суспільство. Церква не формує суспільні запити, а лише слідує ним.”
Остання фраза реально заставляє задуматися.. Такі заклики церкви не мали би підтримку у людей, якби у них самих не було подібних думок… А тут, “якщо авторитет так говорить, значить я був правий, що так думав”. Хоча, думаю, це – замкнуте коло. Церква слідує слідує суспільним запитам, а суспільство слідує церкві. Тільки от у небагатьох тверезомисляих людей стає сміливості вийти з цього кола
http://texty.org.ua/pg/article/editorial/read/63644/Lviv_proty_liberaliv_Chomu_aktyvisty_Lvova_konfliktujut
#savesquare #supportmagdysz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *